Film

Paris is burning - i LGBTQ serien

Filmen dokumenterer slutten på drag-ballenes gullalder, og gir et høyst underholdende innføringskurs i konsepter som shading, reading, voguing og realness.

I dokumentarfilmen Paris is Burning gir regissør Jennie Livingston oss et unikt innblikk i New Yorks ballroom-kultur, hvor unge svarte og latinamerikanske homofile menn møtes for å kjempe om å være best kledd i en rekke innfløkte kategorier. Vi møter en rekke profilerte ballentusiaster som Pepper Labeija, Danny Xtravaganza, Paris Dupr¬ee, Willi Ninja og Octavia St. Laurent. Filmen dokumenterer slutten på drag-ballenes gullalder, og gir et høyst underholdende innføringskurs i konsepter som shading, reading, voguing og realness.

 Paris is Burning. Regi: Jennie Livingston. USA 1990. Engelsk tale, utekstet, 1 t 11 min.

NB: Soundtracket til filmen er fullstappet av perler fra discoalderen: f. eks. The Show med Doug E. Fresh, Sweet Dreams (Are Made of This) med  Eurythmics, Over the Rainbow med Patti LaBelle, Never Gonna Give You Up med Barry White og Cheryl Lynn sin "Got to be real"! 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.