Film

Kalde spor, regi Arne Skouen 1962

En av de betydeligste norske spillefilmene om 2. verdenskrig. Vi befinner oss i krigsåret 1944. Oddmund ligger i en hytte på en øde fjellvidde midtvinters. Han er los for en konvoi flyktninger på tolv mann.

De skal ut til kysten hvor en båt ligger klar. Det haster, men Oddmund venter på kjæresten Ragnhild som skal være med dem. Dette er bakgrunnen for hovedhandlingen i Skouens siste okkupasjonsdrama.

Kalde spor er en film som også utspiller seg på det indre plan og som blir regnet blant de betydeligste norske spillefilmene om 2. verdenskrig. Oddmund sviker de tolv han skal redde i sjalusi og av redsel for å miste Ragnhild. Moralsk sett er Kalde spor en film om en manns selvoppgjør, et oppgjør som bare kan ende i døden.

Kalde spor. Regi: Arne Skouen. Norge 1962. Norsk tale, utekstet. DCP, 1 t 36 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.