Film

I called him Morgan - en dokumentar om jazzmusikeren Lee Morgan

En snøfylt natt i februar 1972, under en konsert på en klubb i New York City, ble den anerkjente jazzmusikeren Lee Morgan skutt og drept av sin egen kone Helen.

Drapet gikk som en sjokkbølge gjennom jazzmiljøet, og minnet om hendelsen hjemsøker fortsatt de som kjente ekteparet. Denne kinodokumentaren av den svenske filmskaperen Kasper Collin er et kjærlighetsbrev til to unike personligheter og musikken som førte dem sammen. En film om kjærlighet, jazz og Amerika.

Filmen vises som et samarbeid mellom Cinemateket i Bergen og Nattjazz.

Gratis inngang for de med Nattjazz-dagspass for 30. mai. Ellers kan billetter (kr. 80) kjøpes på www.cinemateket-usf.no eller www.facebook.com/CinemateketUSF

I Called Him Morgan. Regi: Kasper Collin. Sverige/USA 2016. Utleie: NonStop Entertainment. Engelsk tale, svenske undertekster. DCP, 1 t 32 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.