Film

Døden i Venedig - i LGBTQ serien

Regissør Luchuno Visconti sin ut-av-skapet-film - i widescreen, farger og fotografert i kanskje sivilisasjonens mest spektakulære beliggenhet

Luchino Visconti (1906-1976) var en uhyre kompleks mann – en slags marxistisk adelsmann. Døden i Venedig var hans ut-av-skapet-film – i widescreen, farger og fotografert i kanskje sivilisasjonens mest spektakulære beliggenhet. I kulminasjonen av en karriere med overdådige filmer som Senso og The Leopard, forvandlet Visconti Thomas Manns klassiske roman til «et mesterverk av makt og skjønnhet» (William Wolf, Cue). Som filmens hovedkarakter Aschenbach er Visconti en besatt artist: hans filmer er fulle av humor, historiske detaljer og sydende følelser under rolige overflater.

Luchino Visconti og Døden i Venedig vant spesialprisen i anledning filmfestivalen i Cannes’ 25-års jubileum. Med en fest av et lydspor bestående av Gustav Mahlers musikk, og en briljant forestilling av Dirk Bogarde, er Døden i Venedig Visconti på sitt beste.

Morte a Venezia. Regi: Luchino Visconti. Italia/Frankrike 1971. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, 2 t 10 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.