Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Tapis Rouge

Tittelen er en metafor for det blodslitet folket må gjennom for å utvinne naturressurser under jorden. Nadia Beugrés forestilling handler om det som er over og det som er under.

Informasjon fra BIT Teatergarasjen:
Tapis rouge, den røde løperen, er det symbolske objektet de mektige går på for å ikke tråkke på jorden som vanlige dødelige. Men den er også en metafor for det blodslitet folket må gjennom for å utvinne naturressurser under jorden.

Nadia Beugrés forestilling handler om det som er over og det som er under. Afrika er eksempel på det som er under. Tapis rouge setter fokus på det vi later som vi ikke ser.

Før premieren inviterer vi til Rein bonus: Introduksjon til «Den emansiperte tilskuer» fredag kl. 17:30 i Cinemateket i Bergen. Hans Marius Hansteen fra Radikal Filosofi på UIB holder en introduksjon til Jacques Rancières kunstfilosofi og hans folkekjære essay «Den emansiperte tilskuer».

NB: Husk REIN BONUS: Før forestillingen fredag holder Hans Marius Hansteen fra Radikal Filosofi på UIB en introduksjon til Jacques Rancières kunstfilosofi og «The Emancipated Spectator».

--


Used by ancient clergy and today's stars, the red carpet insulates the powerful from the ground.

In Tapis rouge, Nadia Beugré talks about the above and the below. Africa is below. She addresses the fact that humans are exploited in order for the riches of the land to be extracted. They're asked to sacrifice their bodies for the sake of the country's infrastructure. At what cost?

--

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.