Film

Begjærets dunkle mål - i serien med regissør Luis Bunuel

En mesterlig farse som oppsummerer Bunuels livslange interesse for frustrasjoner og fetisjer

Basert på Pierre Louis’ roman «La Femme et le Patin», som ble filmatisert flere ganger, er Buñuels versjon en mesterlig farse som oppsummerer hans livslange interesse for frustrasjoner og fetisjer. Buñuel er en leken mann som liker å spille sine tilskuere et puss eller tre. I filmen lar han Conchita spilles av to ulike skuespillerinner, som helt vilkårlig veksler mellom scenene. Vi får aldri vite om Conchita virkelig elsker Mathieu, eller om hun bare er en hjerteløs fristerinne som kynisk bruker sitt vakre ansikt for å oppnå det hun vil. Historien fortelles av Mathieu, som beretter om hendelsene til en gruppe fremmede mennesker i en togkupé. Begjærets dunkle mål er, som tittelen tilsier, en meget erotisk film. Ikke noe surrealisme ute og går her, i den grad begjær kan beskyldes for å være realistisk.

Cet obscur objet du désir. Regi: Luis Buñuel. Frankrike/Spania 1977. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Fransk tale, engelske undertekster. 35mm, 1 t 43 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.