Film

The Liberation of Skopje

Fra Balkan New Film Festival 2017: Skopje 1941.Byen er okkupert av tyskerne og deres bulgarske allierte. Historien fortelles gjennom Zoran, en elleve år gammel gutt.

Zoran er vitne til at hans jødiske venn Renata Rossman og familien hennes blir sendt i konsentrasjonsleir. Samtidig kjemper faren hans mot nazistene som partisan, mens moren starter et forhold til en tysk offiser.
The Liberation of Skopje handler om krigens grusomheter, om fattigdom og lidelser under andre verdenskrig og fram til byen blir frigjort av den røde armé.

Osloboduvanje na skopje. Regi: Rade & Danilo Serbedzija. Makedonia 2016. Makedonsk, tysk og bulgarsk tale, engelske undertekster. DCP, 1 t 50 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.