Film

Scum - regi Alan Clarke 1979

En av de mest omtalte britiske filmene på tidlig 80-tall som etterpå har blitt en populær klassiker og en merkesten i Thatcher-æraens britiske film

Carlin (Ray Winstone) blir sent til et Borstal, den britiske variasjonen av forbedringsanstalt for ungdom, og bringer med seg et rykte som en hard mann. Han møtes av ustyrlige medinnsatte og sadistiske offiserer. Det er en brutal hverdag, hvor det er hver mann for seg selv og alle mot systemet.

Scum ble først laget som en fjernsynsfilm. På grunn av sitt sensitiveinnhold og grafiske beskrivelse av vold ble den trukket fra BBC-sending og ble en svært kontroversiell film. To å senere ble den laget om igjen som en kinofilm, og Borstal-livet ble beskrevet om mulig enda brutalt. Men om den var en av de mest omtalte britiske filmene på tidlig 80-tall har den siden blitt en populær klassiker og en merkesten i Thatcher-æraens britiske film.

Scum. Regi: Alan Clarke. Storbritannia 1979. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 38 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.