Film

Profeten - Jacques Audiard 2009

Malik følges gjennom en 6-årig fengselsdom, fra perioden som domfelt 19-åring med liten sjanse for å overleve oppholdet, fram til posisjonen som kriminell toppleder

Dette suverent utformede kriminaldramaet følger Malik gjennom hans 6-årige fengselsdom, fra perioden som domfelt 19-åring med liten sjanse for å overleve oppholdet, fram til hans tid som til kriminell leder i toppsjiktet.

Filmens fremstilling av livet bak murene er både detaljert og autentisk, og viser en blanding av det vonde og det vakre samtidig som den tilfredsstiller (og overstiger) de forventede sjangertropene. Dette er Audiards gave som filmskaper; hans verk har røtter i kjente sjangre, men han snur og vender nok på konvensjonene til å utforme sin egen uforglemmelige nisje.

Maliks kriminelle utdanning i fengsel viser seg å bli Audiards sterkeste uttalelse, i den betydning at selv om filmen er en fantastisk fengselsfilm burde Profeten også bli husket som en av de store kriminaldramaene fra det siste tiår.

Un prophète. Regi: Jacques Audiard. Franrike 2009. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, 2 t 35 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.