Film

Oldboy, Park Chan-wook, Sør-Korea 2003

Blodig, brutal, banebrytende og briljant

Vi henter frem igjen en av de beste filmene fra 00-tallet. Oldboy er full av visuelle nyskapninger, støttet av bemerkelsesverdig foto. Lyssettingen, mørk og majestetisk, så vel som musikken, en blodig blanding av vals, tango og tekno, bidrar til filmens overskuddsestetikk.

En ganske ordinær mann blir uten forklaring kidnappet og holdt fanget i femten lange år. Han får vite at kona er drept og han selv mistenkt for udåden. Han sverger hevn, men aner ikke mot hvem, eller hvorfor. Som tilskuere er vi hensatt til hans perspektiv, og føler uvissheten, angsten og sinnet på kroppen. Når mannen like uforklarlig omsider settes fri, starter den avsindige jakten på svarene – som ender med en vidunderlig troverdig twist.

Oldboy. Regi: Park Chan-wook. Sør-Korea 2003. Utleie: NFK. Koreansk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 59 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.