Film

Månedens film: Wiener-Dog

Verden sett gjennom øynene til en dachs som hospiterer hos fire ulike og merkelige eiere. Med bl.a. Greta Gerwig og Danny Devito

Weiner-Dog er en samling av idiosynkratiske karakterstudier sett gjennom øynene til en omreisende dachshund og holder seg tro til regissør Solondz’ gjenkjennelige sorte humor og kontroversielle tematikk.

Med den sjarmerende bisken som vår guide blir vi introdusert for mange ulike personligheter gjennom hennes forskjellige eiere, hver med sin egen unike betraktninger rundt menneskets natur.

Etter en kort periode som bestevennen til en person som har overlevd kreft blir valpen passende nok døpt Wiener-Dog og utsettes for en trøblete og ofte strengt overbærende oppdragelse av mor Dina, før hun dukker opp på Dawns veterinærklinikk og senere setter ut på en road trip med Dawn og hennes barndomsvenn Brandon. Wiener-Dog blir omsider adoptert av en deprimert og selvopptatt manusforfatter før hun ender opp hos sine siste eiere, en sur gammel dame og hennes grådige barnebarn.

Denne herlig ubehagelige komedien kan skryte av en imponerende rolleliste som inkluderer Julie Delpy, Ellen Burstyn, Kieran Culkin, Danny DeVito, og Greta Gerwig som Dawn Wiener.

Regi: Todd Solondz. USA 2016. Utleie: Nonstop Entertainment. Engelsk tale, svenske undertekster. DCP, 1 t 30 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.