Film

En dødsdømt har rømt - regi Robert Bresson, 1956

En fortelling om et dristig rømningsforsøk, og handlingen utspiller seg gjennom lavmælte samtaler i en avmålt og uoverdådig sort-hvit stil

«I’ve told it as it happened – without embellishment.» Fra det første bildet av et minnesmerke for de 7000 fangene som døde i Montluc-fengselet bærer Robert Bressons banebrytende sjangerfilm – adaptert fra memoarene til André Devigny fra den franske motstandsbevegelsen – preg av å være en autentisk og alvorlig historie. Dokumentarisk i formen og fortsatt svært gripende, selv etter tiår med eskalerende utbryterdrama, går En dødsdømt har rømt metodisk til verks i sin fortelling om et dristig rømningsforsøk, hvor handlingen utspiller seg gjennom lavmælte samtaler i en avmålt og uoverdådig sort-hvit stil.

Filmens virkelige styrke ligger i det sparsommelige filmuttrykket og dens omhyggelige øye for detaljer.

Un condamné à mort s’est échappé. Regi: Robert Bresson. Frankrike 1956. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 40 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.