Film

Vagabond, regi Agnes Varda, 1985

I anledning Internasjonal kvinneuke 2017 viser Cinemateket Regissøren Vardas film om den kvinnelige vagabonden

Den gjennomfrosne kroppen til en ung kvinne blir funnet i en grøft på den franske landsbygden. Denne gåtefulle åpningen introduserer et etterforskende narrativ som presenterer en rekke vignetter – tilbakeblikk av forskjellige karakterers møter med den unge kvinnen Mona, i løpet av de siste dagene av hennes liv. Filmen utforsker disses holdning til den kvinnelig vagabonden; de fleste menn utsetter henne for kvinneforakt, mens kvinnene generelt er langt mer sympatiske.

Vardas filmer omhandler alltid sterke kvinner, men gjennom Mona, som velger å leve utenfor samfunnet, har hun skapt sin mest revolusjonerende kvinnelige karakter.

Sans toit ni loi. Regi: Agnès Varda. Frankrike 1985. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 45 min

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.