Film

Persona, regi Ingmar Bergman 1966

I anledning Internasjonal kvinneuke 2017 viser Cinemateket regissøren Bergmans film om Elisabet og Alma som opplever en form for identitetssammenfall

Den populære svenske skuespillerinnen Elisabet blir plutselig stum etter et emosjonelt sammenbrudd, og sendes til et hus ved Østersjøen, sammen med sin pleierske Alma, for å samle krefter. Alma sliter med å kommunisere med sin tause kompanjong men gjennom en reise av psykologiske tvister og vendinger, opplever de to kvinnene en form for identitetssammenfall.

Persona utforsker tema som kvinners komplekse mellommenneskelige dynamikk, kjønnsroller og samfunnspress, kvinners seksualitet, abort og homoerotikk. Filmen trekker kvinner inn i en «subjektiv» virkelighet som var bemerkelsesverdig for sin tid (og fortsatt kan betraktes som bemerkelsesverdig i vår tid).

Persona. Regi: Ingmar Bergman. Sverige 1966. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Svensk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 21 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.