Film

Nosferatu - en skrekkens symfoni

Filmvisning fra den gamle 35-mm prosjektoren med kullbuelys rigges opp i kinosalen der uhyggestemningen blir komplett med flammelyset og en purrende 35-mm lyd!

Vi inviterer til stumfilmskrekk med noko attåt. For første gang i Bergen på mange år viser vi en hel film på vår gamle 35mm-projektor med kullbuelys, der en flamme gir lys til filmbildene. Projektoren rigges opp i kinosalen, der det blir god uhyggestemning med en purrende 35mm-projektor i bakgrunnen.

Nosferatu – en skrekkens symfoni er et av mesterverkene innen den tyske ekspresjonismen, og den første av mange filmatiseringer av Bram Stokers berømte roman Dracula. Ekspresjonistene søkte å uttrykke subjektive og irrasjonelle tilstander visuelt, og det overnaturlige og det underbevisste fikk en sentral plass.

Christopher Lee, mannen som – for alle de som så film før Ringenes herre-trilogien – var Dracula på 1960- og 70-tallet, uttalte til «The Monster Time» i 1972 at «Nosferatu remains the greatest vampire film ever made, I think.»

Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens. Regi: F.W. Murnau. Tyskland 1922. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Tyske mellomtekster, norske undertekster. 35mm, 1 t 24 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.