Film

Local Hero, regi Bill Forsyth 1983

En skamløs romantisering av Skottland, og en av de mest beundrede britiske filmene fra 1980-tallet

Bill Forsyths hyllest til det landlige Skottlands uimotståelige sjarm er også den ultimate allegorien for hvordan personer kan bli ett med omgivelsene. Milliardæren Felix Happer (Burt Lancaster) fra Texas sender hot-shotdirektør «Mac» for å kjøpe opp en skotsk fiskelandsby. Til Macs store overraskelse er de lokale landsbyboerne mottakelige for tilbudet, men planen blir snart spolert av en sta fisker som nekter å flytte fra sitt falleferdige skur på stranden. Etter hvert som Mac blir mer fortrolig med livet på landet og vennlig innstilt til innbyggerne bestemmer Happer seg for å gripe inn personlig.

Forsyths skamløse romantisering av Skottland blir løftet av Mark Knopflers berømte gitarmusikk, og resultatet er en av de mest beundrede britiske filmene fra 1980-tallet.

Local Hero. Regi: Bill Forsyth. Storbritannia 1983. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 51 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.