Film

Illusjonisten - animasjon av Sylvain Chomet, 2010

Illusjonisten er Sylvain Chomets briljante animasjonsfilm, og var hans første siden storsuksessen Trillingene fra Belleville

Bli med illusjonisten monsieur Tatischeff når han reiser fra Frankrike til Skottland i søken etter jobb. Han er en entertainer som holder på å bli utkonkurrert av nye typer underholdning, og i en tid hvor magien synes å bli borte er han personifiseringen av denne forandringen.

Illusjonisten er Sylvain Chomets briljante animasjonsfilm, og var hans første siden storsuksessen Trillingene fra Belleville. Den er basert på et gjenoppdaget manus av den franske mesterregissøren Jaques Tati, og Chomet har utformet hovedkarakteren i filmen som en hyllest til Tati. Det har blitt en nydelig film, tegnet med enkle, vakre strøk. Den har blitt sammenlignet med Miyazakis filmer, en magisk og melankolsk fortelling fra en tid som er forbi.

L’illusionniste. Regi: Sylvain Chomet. Frankrike/ Storbritannia 2010. Engelsk og fransk tale, engelske undertekster. Digital kopi, 1 t 20 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.