Film

Highlander, UK 1986

En slager av en film fra det skotkse høylandet, med musikk av Queen. Kultfilm? Ja.

Her kommer en slager fra det skotske høylandet tonesatt av Queen! Den er umiskjennelig preget av 80-tallet, og det var først med hjemmevideoens inntog at den opparbeidet seg sitt kultfilm-rykte. Den er opphavet til flere oppfølgere, men som vanlig slår ingenting originalen.

Connor MacLeod (Christopher Lambert) er nesten udødelig. Den eneste måten han kan dø på er om han bli halshogd. Han ble født i 1518 og har siden slåss seg gjennom århundrene. Når en udødelig halshogger en annen udødelig opptar ham nemlig i seg den dødes krefter. Kampen er endeløs, inntil 1985, da de få gjenværende udødelige skal kjempe til siste mann og uendelig styrke.

Highlander. Regi: Russel Mulcahy. Storbritannia 1986. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 56 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.