Film

Gregory's girl, regi Bill Forsyth 1981

Bill Forsyths mest kjente film og en herlig uskyldig coming-of-age komedie, med tjukk skotsk aksent som bonus

Gregory’s Girl er mest kjent for å ha blitt spilt inn på nytt så det amerikanske publikummet kunne forstå den tykke skotske aksenten til skuespillerne. Men den er også er Bill Forsyths mest kjente film og en herlig uskyldig coming-of-age komedie som sendte et klart signal til filmverden om tilsynekomsten av et nytt stort skotsk filmtalent.

Filmen forteller historien til tenåringen Gregory og hans forelskelse i Dorothy, jenta som har tatt hans plass på skolens fotballag. Gregory’s Girl er fast inventar på enhver liste over de beste britiske filmene og er en av Skottlands mest kjente og folkekjære komedier.

Gregory’s Girl.  Regi: Bill Forsyth. Storbritannia 1981.  Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 28 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.