Film

For en neve dollar, regi Sergio Leone 1964

Den første filmen i Sergio Leones dollar-trilogi skulle forandre, og definere, western-filmen for all fremtid

Her etableres en karakter (den tause og mystiske «lone rider»), en visuell stil (med store, distanserende totalbilder og en fetisjistisk bruk av intense nærbilder), en fortellerstil (dvelende og stemningsrik, men også ekstremt aggressiv) og en bruk av musikk som har satt dype spor, ikke bare i western-filmen, men i filmhistorien overhodet.

For en neve dollar er en nyinnspilling av Akira Kurosawas Yojimbo (1961), som handler om en samurai som kommer til en by som herjes av to rivaliserende gjenger.

Per un pugno di dollari. Regi: Sergio Leone. Italia/ Spania/Tyskland 1964. Utleie: Cinematekene. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 40 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.