Film

Erica - en fri kvinne, regi Paul Mazursky 1978

I anledning Internasjonal kvinneuke 2017 viser Cinemateket regissøren Mazurskys film om den enslige moren Erica som strever med situasjonen som fraskilt kvinne

Erica (Jill Clayburgh) er enslig mor. Mannen har forlatt henne og flyttet sammen med en ung kvinne. Det knekker henne nesten og hun får en vanskelig tid i en typisk fraskilt kvinnes situasjon. Men så møter hun den eksentriske britiske maleren Paul (Alan Arthur Bates).

Erica – en fri kvinne berører det som regnes som prøvesteinen i en skilsmisse – de sinte øyeblikk med en terapeut, den nervøse spenningen i tilfeldig sex, smertefulle konfrontasjoner med en eks, og rørende sympati med et skuffet barn. Hva var spektakulært i Clayburghs karakter var at det var den første i sitt slag. Aldri før hadde publikum sett en kvinne så moderne som Clayburghs Erica.

An Unmarried Woman. Regi: Paul Mazursky. USA 1978. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 2 t 4 min

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.