Film

Cutie and the Boxer - dokumentar

Med refleksjoner rundt kjærlighet, tap og den kreative sjel er Cutie and the Boxer et dypdykk i det 40 år lange og kaotiske ekteskapet til ”bokse”-maleren Ushio Shinohara og hans hustru, Noriko, som også er kunstner.

Som konfronterende ung kunstner i Tokyo var Ushio forberedt på internasjonal anerkjennelse, men oppnådde liten kommersiell suksess etter han flyttet til New York i 1969. Noriko kom til NY i en alder av 19 år for å studere kunst, men da hun forelsket seg i Ushio hoppet hun av studiene for å bli hans kone og assistent. Nå strever Ushiro med å etablere sin kunstneriske arv, mens Noriko endelig oppnår anerkjennelse for sin egen kunst. Cutie and the Boxer er et gripende portrett av et ektepars kamp for kjærligheten gjennom et langt liv dedikert til kunsten.

Cutie and the Boxer. Regi: Zachary Herling. USA 2013. Utleie: Nonstop Entertainment. Japansk og engelsk tale, engelske undertekster. DCP, 1 t 22 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.