Film

Arabiske filmdager: Waiting for Giraffes

Møt veterinæren Dr. Sami, virkelighetens Doktor Dyregod, og alle de andre ansatte og besøkende i Qalqilya Zoo hvis største ønske er å få en sjiraff til dyrehagen. Den forrige døde nemlig under den første intifadaen og ryktene rundt dødsfallet til den myteomspunnede sjiraffen lever fortsatt i beste velgående.

Dyrehagen, som er Palestinas eneste, er omringet av den israelske muren og er som alt annet i området, svært påvirket av politikk. Etter et besøk hos den israelske dyrehagen i Jerusalem blir det klart at forholdene i Dr. Samis dyrehage er langt fra gode nok, noe de må være for å komme på den internasjonale listen som muliggjør bytteavtaler mellom dyrehager og som vil bringe dem ett skritt nærmere sjiraffdrømmen. Dokumentaren om Dr. Samis kamp for å løfte dyrehagen over minimumsstandarden er svært fornøyelig å følge, og tegner et bilde av hvor mye man kan oppnå med et brennende engasjement og et enormt pågangsmot.

Marco de Stafanis er regissør og skribent. Han er mest kjent for filmen Tulip Time, som vant prisen Jewish Eye under World Jewish Film Festival i 2009. Han har også laget kortfilmen Lieve Monster.

Nasjonalitet Nederland, Belgia Produksjonsår 2016 Spilletid 85 min Regissør Marco de Stefanis Språk Arabisk Undertekst Engelsk

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.