Film

Arabiske filmdager: Tramontane

Det unge sangtalentet Rabih er blind, men har en fantastisk sangstemme. Når korpset hans skal ut på en internasjonal turné må Rabih skaffe seg pass for første gang. Det viser seg at hans ID-papirer er falske. Regi Vatche Boulghourjian.

På politistasjonen blir han fortalt at identifikasjonspapirene hans sannsynligvis er forfalsket. Bedre blir det ikke at moren verken kan fremskaffe fødselsattesten hans, eller er villig til å avlegge en DNA-test for å stadfeste familiebåndet. Begravede hemmeligheter kommer til overflaten. Rabihs famling i blinde etter svar på hvor han kommer fra blir en parallell til det mange mener er Libanons store problem; nemlig hvordan gå fremover uten å ta et skikkelig oppgjør med fortiden? Filmskaperen går aldri inn i de skitne detaljene om hvem som tilhørte hvilken side, og hvem som gjorde hva under den libanesiske borgerkrigen. I stedet gir han oss små hint og lar musikeren Barakat Jabbour, som spiller Rabih og som selv er synshemmet, være drivende for handlingen med sin nydelige stemme.

Vatche Boulghourjian (f. 1975) fra Kuwait, er kjent for sine filmer Tramontane (2016), Hinkerort zorazune (2010) og Ali the Iraqui (2008). Tramontane har blitt nominert til en rekke priser på flere anerkjente filmfestivaler, blant annet filmfestivalen i Cannes

Nasjonalitet Frankrike, Libanon Produksjonsår 2016 Spilletid 105 min Regissør Vatche Boulghourjian Skuespillere JABBOUR Barakat, ADABACHI Michel, AMER Sajed, BACKA Abido Språk Arabisk Undertekst engelsk

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.