Film

Arabiske filmdager: Min arabiske vår

Hedi er 25 år gammel, og rives mellom lidenskap og plikt i Mohamed Ben Attias prisvinnende film. Hedi er bilselger, men salget går treigt som følge av Tunisias usikre økonomi og Hedis manglende interesse for jobben.

Selv om Hedi skal gifte seg med vakre Khedija om noen uker virker han deprimert. Kanskje skyldes det at moren har planlagt livet deres ned til minste detalj, med et kjærlighetsrede for de nygifte i hennes eget hus, eller at Hedi aldri har snakket ordentlig med Khedija og i alle fall ikke kysset henne?

Men så, noen dager før bryllupet møter han Rim på et hotell hvor hun jobber som danser og aktivitetsplanlegger for turister. Plutselig vekkes noe i Hedi som han ikke visste om. Tør han velge Rim over Khedija og familien? Hedi er produsert av Dardenne-brødrene og regissøren ble lovprist ved fjorårets filmfestival i Berlin, der han vant debutantprisen og skuespiller Mastoura fikk Sølvbjørnen for sin prestasjon i filmen.

Mohamed Ben Attia (f. 1976) er en regissør og manusforfatter fra Tunisia som er mest kjent for sitt arbeide med Romantisme fra 2004. Han har tidligere studert finans, før han begynte med kortfilmer. Hedi er Ben Attias første langfilm, og filmen vant prisen for beste langfilmdebut under fjorårets Berlinale og Sølvbjørnen for beste mannlige skuespiller.

Nasjonalitet Tunisia, Belgia, Frankrike Produksjonsår 2016 Spilletid 93 min Regissør Mohamed Ben ATTIA Skuespillere Majd MASTOURA, Rym Ben MESSAOUD, Sabah BOUZOUITA Språk Arabisk Undertekst Norsk

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.