Film

Arabiske filmdager: In between / Bar Bahr

Vi møter tre vidt forskjellige kvinner som bor i Israel. Filmen bryter tabuer og tråkker på nitriste tradisjoner, men uten den litt klamme følelsen som kan forfølge filmer om frigjorte palestinere i Israel. Den handler først og fremst om hverdagsliv, og det er i beskrivelsen av hverdagslivet at sosial endring viser seg tydeligst.

Laila og Salma deler leilighet. Begge er hippe og sekulære. Laila er jurist om dagen og festløve om natten. Salma jobber litt som bartender, litt som DJ og litt på galleri, og så er hun lesbisk, men det vet ikke familien som forsøker å spleise henne med en kristen godgutt fra bygda. Så flytter IT-studenten Nour inn i kollektivet og har med seg en latterlig konservativ forlovede i hælene. Friheten er ikke gratis, og det å leve mellom det gamle og det nye er vanskelig. Men det tradisjonelle livet er ikke lenger en mulighet..

Maysaloun Hamoud (f. 1982) er regissør og forfatter, kjent for Bar Bahr/In Between (2016) og kortfilmen Sense of Morning (2010). Filmen In Between var Hamouds spillefilmdebut, og filmen har mottatt flere priser på internasjonale filmfestivaler.

Nasjonalitet Israel, Frankrike Produksjonsår 2016 Spilletid 102 min Regissør Maysaloun HAMOUD Skuespillere Mouna HAWA, Shaden KANBOURA, Sana JAMMALIEH Språk Arabisk, hebraisk Undertekst Engelsk

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.