Film

Arabiske filmdager: Foreign Body

Vi møter en ung, tunisisk jente etter at hun har kommet seg over Middelhavet. Det antydes at Samia bare så vidt har overlevd ferden. Hvordan hun kom seg til Lyon vet vi ikke, men at Samia ikke er typen som lar seg pille på nesen er åpenbart. Hun tar inn hos Imed - en gammel venn av broren, men stikker av allerede etter første natten.

For selv om Imad tilsynelatende kan virke som en trygg havn, er det noe som skurrer i fortiden hans. Tilfeldighetene vil ha det til at Samia møter enken Berteau som leter etter hjelp i huset, og insisterende som Samia er får hun jobben. Denne filmen er ikke den typiske historien om den jobbløse immigranten på flukt fra politiet som vi har sett flere eksempler på. I stedet forsøker Foreign Body å si noe om Samias indre kamp og den lidenskapen hun har i møtet med menneskene rundt seg i et nytt fremmed land. Og én ting er sikker; ingen forblir den samme i møte med Samia - spesielt ikke mrs. Berteau. 

Filmen vises i samarbeid med Frankofonifestivalen.

Raja Amari (f. 1971) er en tunisisk regissør og manusforfatter. Hun er mest kjent for sine filmer Satin Rouge (2002), Les Secrets (2009) og Foreign Body (2016). Satin Rouge har mottatt priser fra flere anerkjente filmfestivaler, blant annet prisen for beste afrikanske film under Montreal World Film Festival.

Nasjonalitet Tunisia, Frankrike Produksjonsår 2016 Spilletid 92 min Regissør Raja AMARI Skuespillere Sarra HANNACHI, Salim KECHIOUCHE, Marc BRUNET, Majd MASTOURA Språk Arabisk, fransk Undertekst Engelsk

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.