Debatt

Arabiske filmdager: Kvinnekamp i to kulturer

Er kampen for likeverd noe annet for kvinner med muslimsk og arabisk kulturbakgrunn enn kvinner som kun identifiserer seg som vestlige? Hva har skam og æreskultur åsi for muslimske kvinner i Norge i dag?

Arabiske filmdager inviterer til panelsamtale. Er kampen for likeverd noe annet for kvinner med muslimsk og arabisk kulturbakgrunn enn kvinner som kun identifiserer seg som "vestlige"? Hva har skam og æreskultur å si for muslimske kvinner i Norge i dag?

Panelsamtalen er inspirert av filmen In Between som vises på lørdag 8. april kl. 16.00
Den handler om tre palestinske jenter som deler en leilighet i Tel Aviv. Til tross for deres ulikheter, sliter de med de samme tingene: kjærlighet, religion, familie og frihet.


Panelet består av:
Amina Bile - en tydelig stemme i debatten om æreskultur, kjønnsroller og sosial kontroll, og har vunnet priser for sitt engasjement.

Kristine Moskvil Thorsen - sosialantropolog og leder for Empo Flerkulturelt ressurssenter i Bergen, med særlig interesse for menneskerettigheter, verdispørsmål, identitet og tilhørighet.

Laial Janet Ayoub - med bakgrun fra Libanon, og har engasjert seg sterkt mot kjønnslemlesting og tvangsekteskap, og har vært aktiv i debatten om bruk av hijab.

Noshin Saghir - frilansjounalist for blant annet Utrop og Samora, og redaktør for den internasjonale pakistanske nettavisen Daily Pukar i Norge.

Ordstyrer for denne panelsamtalen er Elise Løvereide - fra bergensredaksjonen av Fett, og journalist i Dag og Tid.

Facebook event

Arabiske filmdager/Film fra Sør presenterer aktuell film og tema fra den arabiske verden.
Se filmvisningene på programoversikten på usf.no.
Billetter i forsalg til filmene via Tikkio.no

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.