Film

Vindu mot bakgården - Hitchcock 1954

Filmen vises i samarbeid med Borealis som setter opp en kammeropera som tar utgangspunkt i denne filmen

I samarbeid med festivalen Borealis vises Hitchcocks Vindu mot bakgården. 11. og 12. mars setter Borealis opp en kammeropera som tar utgangspunkt i nettopp denne filmen. Cinematekets besøkende får også spesialpris på denne operaen. Kontakt Borealis for info.

Den til vanlige særs aktive fotografen Jeff (James Stewart) har brukket benet og tilbringer dagene lenket til rullestolen ved stuevinduet sitt, mens hans vakre kone (Grace Kelly) pleier ham. Fra vinduet mot bakgården har han fritt innsyn til naboene og finner stor glede i å bruke sin gedigne telelinse til kikking.

Kikkermotivet går igjen i Hitchcocks filmer, men ble aldri uttrykt så eksplisitt som i Vindu mot bakgården: Kameraet forlater praktisk talt aldri Jeffs leilighet, slik at publikum har den samme begrensede synsvinkelen som ham. Bare én gang flytter Hitchcock kameraet ut av leiligheten, og da skjer det noe som ryster hele det lille nabolaget.

Rear Window. Regi:Alfred Hitchcock. USA 1954. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 52 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.