Film

Trainspotting - Danny Boyle, UK 1995

Gutta fra Trainspotting er snart tilbake på norske kinolerreter i Trainspotting 2. Vi feirer anledningen med originalen.

I februar er gutta fra Trainspotting tilbake på norske kinolerreter i Trainspotting 2. Vi feirer anledningen med originalen, som er basert på Irvine Welshs bestselger fra 1993. Både romanen og filmen hører til 90-tallets ypperste fremstillinger av B-laget – velferdssamfunnets tapere og utskudd.

Mark Renton og hans noe mer klossete kompis løper for livet gjennom Edinburghs gater mens Iggy Pops «Lust For Life» pumper på lydsporet. I voiceover ramser Renton opp symptomer på borgerlig livsstil: «Velg å sitte i sofaen og kikke på hjernedøde, humørdrepende spørreprogram mens du dytter skrapmat i skrotten. Velg å råtne vekk på et gudsjammerlig pleiehjem, bli sett på som en pinlighet av møkkaungene dine. Velg din fremtid. Velg livet…». En slik beskrivelse av en konvensjonell livsstil kan skremme hvem som helst. Renton og vennene hans tar konsekvensen av det: De prøver noe annet, blant annet heroin.

Trainspotting. Regi: Danny Boyle. Storbritannia 1995. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 34 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.