Film

Orlando - Sally Potter, 1992

Sally Potters filmatisering av Virgina Woolfs roman fra 1928 er et idiosynkratisk skråblikk på seksualitet og androgynitet, og en unik representasjon av historie og politikk.

I 1600-tallets England blir den unge adelsmannen Orlando gitt udødelighet av dronning Elizabeth. Orlando forelsker seg i både menn og kvinner, og på søken etter frihet og kjærlighet reiser han gjennom tid, rom og 400 års historie, og ender opp som kvinne i det 20. århundre.

Sally Potters filmatisering av Virgina Woolfs roman fra 1928 er et idiosynkratisk skråblikk på seksualitet og androgynitet, og en unik representasjon av historie og politikk. Orlando er ingen vanlig karakter, og kjønnsavvik til tross, det er ingen tvil om hans/hennes status som en av den moderne kinofilmens mest unike og spennende feministiske kreasjoner.

Orlando. Regi: Sally Potter. Storbritannia/ Russland 1992. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 33 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.