Film

My Fair Lady - med Audrey Hepburn i hovedrollen, 1964

Den velkjente Pygmalion-historien om en ung, ubehøvlet pike som strigles og introduseres for ”det gode selskap”

Utgangspunktet for filmen My Fair Lady var broadwaymusikalen med Julie Andrews i hovedrollen. Produsentene ville derimot ha Audrey Hepburn i hovedrollen som Eliza Dolittle. Det ble bråk da det kom for en dag at Audreys sangstemme ble dubbet av Marni Nixon, og enda verre: Audrey selv var ikke klar over at dette kom til å skje.

Tross kontroversene er My Fair Lady en flott, engasjerende og ikke minst mektig opplevelse! Filmen forteller den velkjente Pygmalion-historien om en ung, ubehøvlet pike som strigles og introduseres for ”det gode selskap”. Det hele begynner med at den eldre og noe uhøflige professoren Higgins gjør et veddemål om at han kan få hvem som helst til å bli en dannet person. Inn kommer Eliza, og Higgins’ selvgodhet får seg en liten knekk i møte med henne.

My Fair Lady. Regi: George Cukor. USA 1964. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 2 t 50 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.