Film

Manila in the Claws of Light - 1975

Filippinsk film ser vi ganske sjeldent her i landet, men Manila in the Claws of Light står ut som den kanskje viktigste

Manila in the Claws of Light er en hjørnestein i den filippinske filmhistorien. Vi får servert en historie om tap av uskyld på veien fra landsbygda til storbyen. Unggutten Julio drar for å lete etter sin forsvunne kjæreste Ligaya. Hans møte med, og avsky for, den dekadente og neonopplyste byen kan minne om Travis Bickles opplevelser i Taxi Driver, en film som kom noen år etter Manila in the Claws of Light og som definitivt har en god del fellestrekk med den.

Filippinsk film ser vi ganske sjeldent her i landet, men Manila in the Claws of Light står ut som den kanskje viktigste. Den har en rå nerve og en edge som kun kan komme fra en filmskaper som vil si noe oppriktig om sin samtid.

Restaurert i 2013 av World Cinema Foundation og Film Development Council of the Philippines ved Cineteca di Bologna/L’Immagine Ritrovata, i samarbeid med LVN, Cinema Artists Philippines og Mike de Leon. Restaureringen er støttet av Doha Film Institute.

Maynila, sa mga kuko ng liwanag. Regi: Lino Brocka. Filippinene 1975. Tagalog tale, engelske undertekster. DCP, 2 t 5 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.