Film

Little Murders - USA 1971

New York i ferd med å bli en ultra-voldelig urban dystopi, hvor streiker, strømbrudd og drap er hverdagskost

I denne “terrorkomedien” møter vi Alfred (Elliott Gould), en apatisk fotograf som lever av å ta bilder av drit (ja, faktisk drit), og som tillater at lokale småkriminelle banker han opp regelmessig. Hans liv blir snudd på hodet når han møter, og ikke lenge etter gifter seg med, den hyper-optimistiske Patty (Marcia Rodd). Om det å dras inn i hennes paranoide og helsprø familie ikke var utfordring nok, er deres hjemby New York i ferd med å bli en ultra-voldelig urban dystopi, hvor streiker, strømbrudd og drap er hverdagskost.

Basert på teaterstykket av Jules Feiffer, som på tiden var ansett som Amerikas mest leste satiriker, handler Little Murders egentlig ikke om sex, eller andre store tema fra denne epoken, slik som kvinners likestillingskamp, anti-krig eller sivile rettigheter. Filmen handler om tilfeldig grusomhet og vold, antisosial oppførsel og det generelle forfallet av det moderne samfunnet. Det er også muligens en av de morsomste filmene du noen gang kommer til å se. Mange filmer er blitt kalt ”one of a kind”, men ytterst få fortjener betegnelsen like godt som denne vilt originale og genuint urovekkende sorte komedien.

ittle Murders. Regi: Alan Arkin. USA 1971. Engelsk tale, norske undertekSter. 35mm, 1 t 50 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.