Film

Heart of a Dog - Laurie Anderson, USA 2015

Laurie Anderson befant seg plutselig i en dyp sorg etter tapet av sin hund, sin mor og sin mann. Det ble utgangspunktet i et filmatisk personlig essay om eget liv, kjærlighet, død og språk. Hunden Lolabelle er sentral i filmen.

Ikke lenge etter hun mistet sin kjære terrier Lolabelle måtte Laurie Anderson også forsone seg med morens bortgang. To år senere mistet hun også sin mann, Lou Reed, etter 21 år sammen. Hun samlet alle inntrykkene fra sørgeprosessen – som startet med tapet av sin hund – og formet det til et personlig essay om liv, kjærlighet, død og språk.

Som musiker, kunstner og performer kombinerer Anderson her sine kreative egenskaper og bruker animasjon, personlige 8mm-opptak, tekst og selvskrevne komposisjoner til å skape et imponerende narrativ. I en slags bevissthetstrøm er hennes stemme faktoren som binder det hele sammen. Historier om, og bilder av, hunden, fortiden, fantasier, politiske og filosofiske teorier.

Morsom og dyp, dette er en film du både vil og må gi deg over til for å oppleve skikkelig. Det er muligens den mest ukonvensjonelle filmen som ble nominert til Oscar for beste langdokumentar.

Et lekent, vidunderlig og uforglemmelig cinematisk essay du ikke bør gå glipp av.

Heart of a Dog. Regi: Laurie Anderson. Frankrike/USA 2015. Engelsk tale, norske undertekster. DCP, 1 t 16 min.

Les også filmomtale i Montages.


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.