Film

Dog Day Afternoon - Al Pacino, bankran, New York, 1975

Sammen med Woody Allen er Sidney Lumet den regissøren som mest forbindes med New York. Dog Day Afternoon er en av hans beste filmer.

En varm sommerettermiddag i 1972 skjedde et bankran i New York City noe utenom det vanlige. Rett før stengetid stormet Sonny Wojtowicz og den noe enkle vennen hans Salvatore Naturale inn i en bank i Brooklyn. Målet var å skaffe penger til en kjønnsskifteoperasjon til Ernest Aron, mannen som Sonny nettopp hadde giftet seg med, og som helst skulle vært hans kone. Det meste skulle imidlertid gå galt for de to ranerne, som eneste erfaring med bankran var det de hadde fått med seg ved å se Gudfaren (1972) på kino tidligere på dagen.

Sammen med Woody Allen er Sidney Lumet den regissøren som mest forbindes med New York. Dog Day Afternoon er en av hans beste filmer, med en ung Al Pacino og ikke minst en fantastisk John Cazale i hovedrollende. Det er en smart og sår film, og dens oppriktighet og det dirrende nærværet til karakterene gjør den både intens, oppslukende og morsom.

Dog Day Afternoon. Regi: Sidney Lumet. USA 1975. Engelsk tale, utekstet. 35mm, 2 t 4 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.