Film

Christiane F. - Wir Kinder vom Banhof Zoo, 1981

Historien om Christiane, den 13 år gamle jenta som ender som junkie og prostituert i det tøffe miljøet rundt Bahnhof Zoo i Vest-Berlin på 70-tallet

Dette var lenge den mest kjente historien om ungdom og dopmisbruk. Boka (og filmen) var opprinnelig basert på en artikkelserie i den tyske avisa Stern, og handler om en faktisk skjebne.

Christiane F. lever et fredelig liv i en av Berlins drabantbyer. Familien er gått i oppløsning, og Christiane søker tilflukt blant tvilsomme venner i diskoteket «Sound». En relativt uskyldig flørt med alkohol og hasj blir fort mer alvorlig når Christiane sniffer heroin etter en David Bowie-konsert. Bowie opptrer selv i filmen, og står for filmmusikken. Selv om det er en forstyrrende film, spiller ikke Christiane F. på sjokkverdi, og filmens semi-verité-tilnærming gjør dens skitne virkelighet desto mer troverdig.

Regi: Ulrich Edel. Tyskland 1981.  Utleie: Nasjonalbiblioteket. Tysk tale, norske undertekster. 2 t 9 min, 35mm.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.