Film

A question of silence - Marleen Gorris, 1982

En klassiker blant feminister. Filmen tar for seg en gruppe kvinner som aldri før har møttes, men som sammen spontant dreper en mannlig butikkeier.

A Question of Silence er Gorris’ kontroversielle debutfilm som ble en umiddelbar klassiker blant feminister da den først kom ut i 1982. Filmen tar for seg en gruppe kvinner som aldri før har møttes, men som sammen spontant dreper en mannlig butikkeier.

Vi følger en psykiater gjennom hans intervju med kvinnene, hvor han forsøker å fastslå deres tilregnelighet, samt den påfølgende rettsaken, og dens overraskende utfall. Filmen undersøker undertrykkelse alle disse kvinnene led under patriarkatet og den effekten det har på dem. Mer enn 30 år etter utgivelsen er A Question of Silence fortsatt et relevant, fascinerende og originalt stykke filmhistorie. Ikke gå glipp av denne sjeldne sjansen til å se denne klassiske feministfilmen.

Stilte Rondt Christiane M. Regi: Marleen Gorris. Nederland 1982. Utleie: Eye Film. Nederlandsk tale, engelske undertekster. 35mm, 1 t 36 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.