Film

69 minutter av 86 dager - Egil Håskjold Larsen, 2017

Vises i samarbeid med Redd Barna og produsent Sant & Usant, under årets Redd Barnauke. Regissøren retter et søkende og poetisk kamera mot en gruppe flyktninger og følger med intens observasjon deres reise fra en travel gresk havn til Skandinavia

Cinemateket har blitt en viktig arena for ny norsk film, filmer som utfordrer den konvensjonelle kinofilmen både i innhold, form og format. Etter høstens lansering av Hisham Zamans to nye filmer Hedda og The Boy in the Picture kan vi nå stolt presentere dokumentarfilmen 69 minutter av 86 dager av Egil Håskjold Larsen, en ny og spennende filmskaper med bakgrunn fra blant annet dokumentarutdanningen ved Høgskolen i Volda. Håskjold Larsen retter sitt søkende og poetiske kamera mot en gruppe flyktninger og følger med intens observasjon deres reise fra en travel gresk havn til landlige skandinaviske strøk. I sentrum står hele tiden den tre år gamle jenta Lean. Hun er sterk og fryktløs, og vi ser hvordan hun tar innover seg alvoret i situasjonen og hvordan det er å være barn i en verden det er vanskelig å forstå. 69 minutter av 86 dager er en bemerkelsesverdig prestasjon, en film man både blir imponert og dypt beveget av.

69 minutter av 86 dager vises i samarbeid med Redd Barna og produsent Sant & Usant, under årets Redd Barnauke i uke 11. Redd Barna trapper nå kraftig opp kampen for barna som verden svikter. I løpet av Redd Barna-uka 2017, vil ansatte, medlemmer og frivillige gjennomføre ulike aktiviteter for å sette fokus på barn på flukt. Barn som har flyktet alene er først og fremst barn. Gjennom FNs barnekonvensjon har de klart definerte rettigheter til omsorg og beskyttelse på lik linje med alle andre barn i Norge. Gjennom debatter, folkemøter, utstillinger, leserinnlegg og stands, skal Redd Barna derfor gjøre det kjent at ALLE barn har like rettigheter.

Etter filmen blir det spørsmålsrunde og diskusjon mellom Redd Barna og regissør Egil Håskjold Larsen om filmens tema og det arbeidet som organisasjonene gjør for barn på flukt.

69 minutter av 86 dager. Regi: Egil Håskjold Larsen. Norge 2017. Arabisk tale, norske og engelske undertekster. DCP, 1 t 9 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.