Kunst

Utstilling: Maia Urstad & Hilde Hauan: Sprang

Vi har gleden av å presentere den fiberoptiske lydinstallasjonen SPRANG, versjon USF, som er laget spesielt for Visningsrommet USF

Utstillingsåpning fredag 3. februar kl. 18.00 -20.00.
Gunnar Danbolt holder en introduksjon kl. 18.10.

Utstillingen vises i perioden 3. - 19. februar.
Merk åpningstidene: onsdag - søndag kl. 16.30 - 20.30.
Lukket mandag og tirsdag.
Fri adgang.

-----------------------

Maia Urstad og Hilde Hauan har  samarbeidet i ti år.

Utgangspunktet for verket SPRANG, er hentet fra gammel kunnskap. Her møter den urgamle, tekstile teknikken sprang lydlige fenomen som overtoner, lydbølger og vibrasjon basert på Pytagoras' teorier om akustikk og geometri. Sprang som tekstil teknikk har vært kjent i Norden helt fra bronsealderen. Den er en måte å konstruere et stoff på ved bruk av oppspente tråder og kan minne om en enkel form for vev hvor det kun er renning.

I utstillingen SPRANG møter vi en komposisjon av lyd som omformes til lys og aktiverer et flettverk av optiske fiber. Installasjonen tar i bruk vindusruten mot sjøen som klangflate og gjør at deler av lyden også kan høres fra plassen utenfor Visningsrommet. 

Maia Urstad og Hilde Hauan har siden 2007 samarbeidet om en rekke fiberoptiske lydinstallasjoner, med visninger på blant annet Lydgalleriet i Bergen, Intervall - Bergen Rådhus initiert av Curate.no, Article Biennalen i Stavanger, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum og SOFT galleri i Oslo.
Utstillingen i Visningsrommet USF er den tiende i rekken og markerer også at det er ti år siden deres første felles utstilling på Kaunasbiennalen fant sted ved Nasjonalmuseet i Kaunas i 2007. 

Hilde Hauan er fra Tromsø og arbeider i Bergen. Hun er kunstner og professor på Fakultet for kunst, musikk og design, UiB.Hun har utstillingserfaring fra en rekke land. 
www.hildehauanjohnsen.no

Maia Urstad bor og arbeider i Bergen. Hun har bak seg en lang rekke audiovisuelle utstillinger i inn- og utland, sist på Radiorevolten i Halle, Tyskland og ved Foundation PROA i Buenos Aires.  ´
www.maia.no

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Hordaland fylkeskommune, BEK-Bergen Senter for Elektronisk Kunst, og KHiB.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.