Film

Tampopo - en noodle-western i særklasse, Japan 1986

Dette mesterverket av en film fra regissør Juzo Itami utforsker Japans matfascinasjon gjennom en vill reise av spionasje, dumpster-diving og streben etter suksess.

Enken Tampopo (Nobuko Miyamoto) driver en falleferdig landeveiskafe som kun serverer ramen-nudler. I mangel av både kunder og selvtillit er det opplagt at hun trenger hjelp. Til unnsetning kommer mystiske Goro (Tsutomu Yamazaki) ikledd cowboyhatt, og hans sidekick Gun (en ung Ken Watanabe). Sammen bestemmer de seg for lære Tampopo hvordan hun kan lage ramen av ypperste kvalitet.

Dette mesterverket av en film fra regissør Juzo Itami utforsker Japans matfascinasjon gjennom en vill reise av spionasje, dumpster-diving og streben etter suksess. Tampopo, en selvutnevnt ”noodle-western”, feirer den magiske kombinasjonen av et par enkle ingredienser – nudler i dampende buljong, noen delikate skiver svinekjøtt, en håndfull vårløk og andre grønnsaker – i den kulinariske symfonien som er ramen.

Tampopo. Regi: Jûzô Itami. Japan 1986. Japansk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 59 min

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.