Scenekunst

Susanne Lundeng: Nesten ikke helt som før

En soloforestilling med dans, musikk og replikker - og Susanne Lundeng i alle roller. Her får vi selvironi, brådjupt alvor og nordnorsk folkemusikk i en kritikerrost forestilling.

I «Nesten ikke helt som før» forteller, danser og spiller Susanne Lundeng ut sin kjærlighet til en Nordnorsk folkemusikktradisjon hun kanskje delvis har funnet på selv. For det var på mange måter slik hun startet sin karriere, da hun som tenåring begynte å reise land og strand rundt i Nordland for å samle inn tradisjonsmusikk etter levende og døde spellemenn.

Det som startet med en forsiktig nysgjerrighet, vokste til lidenskap ettersom hun oppdaget nye skatter og ble kjent med en helt ny kultur, den musikalsk tradisjonelle kystkulturen, sin egen.

Byjenta som er født og oppvokst i Bodø, men med dype røtter fra holmer og skjær langs kysten, bobler nesten over av entusiasme og kunnskap om skattene hun selv har funnet og øst av gjennom hele karrieren. Hun har etterhvert fått både anerkjennelse og priser for å ha løftet dette frem fra glemselen og vist hvilke kvaliteter det har med sine fremragende tolkninger av materialet.
Dette one-woman-showet svinger mellom avslørende selvironi og brådjupt alvor. Det er en fortelling om en folkemusikksamler drevet av nordlandsk nasjonsbygging. Men også om en moderne artist som bygger sin personlige stemme.

I 2016 ble det Spellemannpris for plateutgivelsen ”111 Nordlandsslåtter – hilsen Susanne Lundeng”. Forestillingen ”Nesten ikke helt som før” er en videreføring av dette plateprosjektet. Men det er mye annet og i en helt annen form.

- I løpet av en 75 minutters mini-musikal snakker, spiller og danser hun sitt kunstnerliv på en så dynamisk, rørende og intens måte at større krefter umiddelbart må ta tak i den og få den satt opp både her og der før dette felefyrverkeriet fra Bodø finner på noe nytt, skriver Tellef Øgrim i musikktidsskriftet ”Ballade”.

Susanne Lundeng er felespiller, folkemusiker og komponist, og anses som en av de fremste tradisjonsbærerne av nordnorsk folkemusikk. Hun er kjent for sin ekspressive og sterke scenefremtreden og er en av landets fremste og mest aktive eksponenter for den nordnorske tradisjonsmusikken.

Varighet: 75 minutter
Aslak Moe - regi og dramaturgi
Gull Øzger - koreografi

Ida Andersson - lysdesign
Fritjof Lindemann – lyddesign

Susanne Lundeng på facebook
Susanne Lundeng webside

Foto: Heidi Hattestein

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.