Film

Singing in the rain - verdens mest kjente musikal, USA 1952

Ingen annen musikal legemliggjør den amerikanske drømmen og troen på sannhet og rettferdighet på en mer humørfylt og overbevisende måte

Året er 1927 og stumfilmens hegemoni går mot slutten. Don Lockwood og Lina Lamont er et av stumfilmens mest populære par på lerretet. De er i gang med å spille inn nok en storfilm, da studiosjefene innser at lyd is the new loud. Kriseplaner iverksettes.

Foruten å være verdens mest kjente musikal er Singin’ in the Rain en metafilm om lydfilmens inntreden i Hollywood – en dramatisk periode i filmbyens historie som ødela karrierer og endret mediet for all fremtid.

Vincente Minnelli gjorde det kanskje vakrere, og Fred Astaire og Ginger Rogers gjorde det mer romantisk, men ingen annen musikal legemliggjør den amerikanske drømmen og troen på sannhet og rettferdighet på en mer humørfylt og overbevisende måte enn nettopp Singin’ in the Rain.     Singin’ in the Rain er mange ting; morsom, smart og drysset med Technicolors stjernestøv. Men først og fremst er Singin’ in the Rain Singin’ in the Rain. Man trenger ingen andre grunner til å gå og se en film.

Med bl.a. Gene Kelly, Donald O'Connor og Debbie Reynolds, Broadwayballetten og schlagerne Dreaming of You, You are my Lucky Star, Make'em Laugh, Good Mornin' og selvfølgelig Singnin' in the Rain!

Singin’ in the Rain. Regi: Stanley Donen og Gene Kelly. USA 1952. Engelsk tale, utekstet. 35mm, 1 t 43 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.