Film

Rushmore - Friday Night Special med Wes Anderson

Han er president i franskklubben, tyskklubben, sjakklaget og de fleste andre klubber, lag, grupper og organisasjoner på skolen. Og skolens verste elev.

Max Fisher studerer ved Rushmore Academy, en av de fineste og mest prestisjetunge skolene i landet, og han elsker det. Han er redaktør i skoleavisen og for årboken, grunnlegger av debattlaget, dodgeball-foreningen og skuespillergruppen ”Max Fischer Players”. Han er president i franskklubben, tyskklubben, sjakklaget og de fleste andre klubber, lag, grupper og organisasjoner på skolen. Til tross for at han er sikker på å komme inn på Oxford (Harvard er hans reserveplan), er han også en av skolens verste elever. Truet med utvisning begir Max seg ut på sitt neste prosjekt: Han forelsker seg i barneskolelæreren Miss Cox. Men når Max sin mentor inngår en affære med samme lærer utløser det en krig mellom Max og hans venn.

i serien Friday Night Special med Wes Anderson:
Det er en rekke faktorer som bidrar til å gjøre Wes Anderson sine filmer umiddelbart gjenkjennelige på det store lerretet. Ikke kun hans forkjærlighet for trackshots og symmetri, eller bruk av farge og mønster. Heller ikke bare de nøyaktig konstruerte montasjene, underspilte dialogene eller fantastiske valg av soundtrack. Det er heller hans evne til å kombinere alle disse detaljene og med de forme sin egen underlige og magiske verden. Over tre fredager i februar viser vi tre av de høyt elskede og anerkjente filmene fra Andersons regissørkarriere. Kom. Oppdag. Gjennopplev. Eller husk bare: Max Fischer reddet Latin. Hva har du noensinne utrettet?

Filmene som vises fredager kl. 19.00:
Rushmore, The Royal Tenenbaums, Livet under vann med Steve Zissou

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.