Film

Panic in needle park - Al Pacino i sin første store rolle, 1971

New York, heroin og maktesløshet - og Bobby og Helen i et umulig forhold.

Når den rappkjeftede junkien Bobby (Al Pacino i sin første store rolle) møter den sjenerte og lettpåvirkelige Helen (Kitty Winn i en Cannes-prisvinnende rolle), faller de raskt inn i det som viser seg å være et fortapt forhold.
Med sin base ved Sherman Square på Upper West Side av Manhattan (derav ”Needle Park” i tittelen; ”Panic” manifesterer seg når paret går tom for heroin) bukker paret omsider under for heroinavhengighetens kalde maktesløshet.

Regissør Jerry Schatzberg setter filmens atmosfære gjennom bruken av minimalistiske teknikker som lange scener uten klipp og diegetisk lyd. Den polske filmfotografen Adam Holender (Midnight Cowboy) skaper en nervøs visuell stil hvor New Yorks grove eksteriør og deprimerte rutiner maler bakteppet for et sensitivt portrett av to mennesker. Han skaper en ekte følelse av hvordan New York på 70-tallet må ha sett ut fra perspektivet til en ung jente dratt inn i et liv som rusmisbruker.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.