Film

Mildred Pierce - med Joan Crawford USA 1945

Med en gnistrende Joan Crawford i hovedrollen, står Michael Curtiz’ film som et av høydepunktene innen film noir.

Den er basert på en roman av James M. Cain, men avviker fra den ved å introdusere et krimplot, selv om det meste av bokens melodrama er bevart. Mildred er filmens heltinne, en alenemor som har kjempet hardt for å bygge opp et godt liv for seg og døtrene sine etter at hun skiller seg. Hun lykkes som restauratør, men som mor skal hun bli knust av sorg, ikke minst når den ene datteren, filmens femme fatale, viser seg å besvare all kjærlighet med grådighet og egoisme.

Mildred Pierce. Regi: Michael Curtiz. USA 1945. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 53 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.