Film

Manndomsprøven - med Dustin Hoffman og Anne Bancroft, USA 1967

For mange er Manndomsprøven selve 60-tallets film. Et ballespark mot en forknytt livsstil og satte rollemønstre. Proppet med Simon & Garfunkels klassiske hits.

Hvert tiår har sin film, gjerne en progressiv film som definerer sin tid og avspeiler kulturen og miljøet den ble laget i. For mange er 60-tallets film Manndomsprøven. Filmen er et ballespark mot en forknytt livsstil og satte rollemønstre, og gjenspeiler samtidig forvirringen i ungdomsopprøret.

Filmen følger den unge Ben – en Holden Caulfieldsk, innesluttet og tilbakeholden mann – etter at han har avsluttet college-studiene og kommer hjem til sine velstående foreldre i California. Familie og gamle venner gir ham velmenende råd om hva han skal bruke den dyre utdannelsen sin til. Men Ben vil ikke velge fremtiden nå, han henger bare rundt bassenget og føler seg mer og mer fremmedgjort overfor de grunne menneskene som omgir ham. Han vikler seg inn i et forhold med Mrs. Robinson, konen til en av farens venner. Forholdet kompliseres ytterligere idet Ben møter hennes datter.

Soundtracket er i en klasse for seg. Sound of Silence, Mrs. Robinson og Scarborough Fair er bare noen av låtene som Simon & Garfunkel bidrar med i filmen.

The Graduate. Regi: Mike Nichols. USA 1967. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 45 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.