Film

Delikatessen - visuelt forstyrrende bekmørk humor, Frankrike 1991

En postapokalyptisk fremtid er bakteppet for den bekmørke humoren i denne visuelt intrikate, franske komedien. Handlingen er begrenset til en enkel boligblokk, hvis eier også driver et slakteri i kjelleren.

Det er et populært sted å bo, takket være slakterens utrolige evne til å finne fantastiske kjøttstykker tross de forferdelige levekårene i deres verden. Boligblokkens nye vaktmester, en tidligere sirkusklovn, tror han har funnet en ideell bosituasjon, men hans idyll blir snudd på hodet når han oppdager den makabre sannheten bak slakterens suksess. Regissørene Jeunet og Caro (Den fabelaktige Amélie fra Montmartre) kombinerer skarp satire med bred slapstickhumor og en herlig motbydelig visuell stil.

Delicatessen. Regi: Jean-Pierre Jeunet og Marc Caro. Frankrike 1991. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 36 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.