Film

Certain Women - regi Kelly Reichardt USA 2016

Vi følger fire kvinner med ulik livssituasjon. Skjellsettende, men samtidig ganske hverdagslige hendelser i deres liv fortelles udramatisk og usentimentalt

Certain Women forteller tre separate historier, basert på et knippe noveller av Montana-forfatteren Maile Meloy, som har til felles at de foregår på samme sted og omtrent samme tid. Vi følger fire kvinner med ulik livssituasjon. Skjellsettende, men samtidig ganske hverdagslige hendelser i deres liv fortelles udramatisk og usentimentalt. Dialogen er holdt til et minimum, taushet og mislykkede kommunikasjonsforsøk sier mye mer enn det som faktisk blir uttalt. Intensiteten og spenningen ligger på et helt annet plan, i forståelsen og empatien Reichardt klarer å skape hos sitt publikum.

Reichardt har laget en rekke filmer kjennetegnet av en lavmælt stil og alltid sterke skuespillerprestasjoner (samspillet mellom nykommeren Lily Gladstone og Kristin Stewart i Certain Women er alene verdt billetten). Hun har en høy stjerne hos kritikere og festivalpublikum, men filmene har ikke hatt kommersiell distribusjon i Norge. Cinematekene har tidligere vist både Wendy og Lucy (2008) og Night Moves (2013).

Certain Women. Regi: Kelly Reichardt. USA 2016. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 47 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.