Scenekunst

BIT Teatergarasjen: In the eyes of heaven

En enakter av Hiam Abbas, Rachid Benzine og Ruud Gielens

I In the Eyes of Heaven møter vi en religiøs kvinne som har jobbet hele sitt liv som prostituert i Egypt. Arbeidet har brakt henne i nærkontakt med menn på alle nivåer i samfunnet, og gitt henne en unik innsikt i utviklingen av den arabiske revolusjonen. Hun forteller historien om sin mor som lærte henne opp, og om datteren som hun vil beskytte – historier om kvinners kår over tre generasjoner fra Maghreb til Mashreq, landene vest og øst for utløpet av Nilen. Til sammen tegner de et bilde av mennesker tydelig merket av smertefulle minner, kamp, håp og nederlag.

Stykket er en monolog eller en enakter, sterkt fremstilt av den israelske palestineren Hiam Abbas, kjent fra filmer som Paradise Now, Lemon Tree, og Spielbergs Munich. Forfatteren er den fransk-marokkanske statsviteren Rachid Benzine, en av de progressive muslimske stemmene i debatten om Islam i Frankrike. In the Eyes of Heaven er hans første tekst for teater.

"To look into the eyes of heaven is to look in the eyes of a woman who you would pay to possess for a few minutes or a few hours in the privacy of a room, away from the gaze of strangers, but rarely to love" (Benzine).

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.